Menu

Systemy POS nie są już wyznacznikiem gastronomii przyszłości, lecz profesjonalizmu

Styczeń 23, 2017 - Gastronomia
Systemy POS nie są już wyznacznikiem gastronomii przyszłości, lecz profesjonalizmu

Jeszcze kilka lat temu systemy POS były używane w niewielu restauracjach. Obecnie prawie każdy szanujący się restaurator posiada go w swoim lokalu. Czemu systemy POS są tak chętnie wybierane? Jak to się stało, że są oznaką profesjonalizmu?

Bądź profesjonalistą. Postaw na system POS

Konkurencja na rynku gastronomicznym jest ogromna. Nie tylko wyróżnienie się na jej tle, ale także pokazanie tego, że jest się prawdziwymi profesjonalistami w swojej branży, jest trudnym zadaniem. Restauratorzy starają się, jak mogą, by pokazać swoim klientom, że ich lokal warto jest odwiedzić. Z tego też powodu inwestują w reklamę, dofinansowują szkolenia dla swoich pracowników, a także stawiają na technologiczną stronę lokalu gastronomicznego, czyli na systemy POS. Czym jest POS? Jest to program, który służy przede wszystkim do prowadzenia szybkiej i intuicyjnej sprzedaży. Jeszcze kilka lat temu był wyznacznikiem gastronomii przyszłości, ale teraz jest oznaką profesjonalizmu nie tylko dla klientów, ale także dla pracowników. W lokalach, w którym jest system dla gastronomii, personel ma większe uznanie dla swojego pracodawcy, co już zostało niejednokrotnie potwierdzone. Zresztą specjaliści od zarządzania restauracjami podkreślają, że programy POS wzbudzają sympatię i zaufanie wśród klientów. Goście widząc technologiczne rozwiązania zastosowane w lokalach wiedzą, że mogą oczekiwać profesjonalnej obsługi na najwyższym poziomie.

System indywidualnie dopasowany do Twoich potrzeb

Na rynku jest wiele lokali gastronomicznych, a różnią się one profilami. Są pizzerie, lokale typu fast food, ekskluzywne restauracje – a jest to dopiero początek bardzo długiej listy. Doskonale zdają sobie sprawę z tego twórcy programów, sprawdzających się w gastronomii, dlatego też systemy POS są dopasowywane do indywidualnych potrzeb danego restauratora. I tak dla pizzerii jest funkcja zamawiania pizzy podzielonej na części z różnymi dodatkami, a lokale typu fast food skorzystają z trybu szybkiej sprzedaży. W końcu na ich utarg w dużej mierze wpływa sprzedaż na wynos. Istnieje również możliwość dostaw na telefon. Jest to bardzo praktyczne, a zarazem wygodne rozwiązanie, które wprowadza coraz więcej lokali. Nic w tym dziwnego. W końcu klienci mają coraz to większe wymagania, więc chętnie korzystają z tej opcji. Dzięki temu mogą zamówić sobie pyszne jedzenie wprost pod drzwi bez wychodzenia z domu.

Dodaj komentarz